dimarts, 21 de desembre del 2010

corrent encara soc un "paleto"

Estic acabant la meva primera temporada com a corredor de curses atlètiques i maratonià. Quan vaig començar el desembre de l'any passat amb la meva primera cursa de 10km a Cornellà del Terri no vaig suposar ni molt menys sospitar en cap moment que seria capaç de correr 17 curses atlètiques, dues mitjes maratons i dues maratons.
Aquest diumenge tancaré el meu primer any amb la cursa de St. Esteve que tindra lloc a l´Escala. Aquesta és per mi molt important ja que acompanyaré a en Jordi, un company de Figueres que hi esta posant el que s´ha de posar per no fracassar en l'intent: constancia i molta il·lusió.
Aquest diumenge passat vaig correr la segona marató de l'any a Girona, la marató de Tv3. Va ser un mati dur però que va acabar prou bé: quatre hores i deu minuts, registre que millora en mitja horeta el temps assolit en el meu debut en maratons a Empúries.
D'aquesta segona marató n'he extret conclusions prou importants i que espero que serveixin de cara a millorar en properes maratons aquest any 2011.
Va estar molt bé fer un registre de 4h i 10minuts, sobretot de cara a la galeria, no obstant si vull tenir èxit en properes maratons aquest any vinent, si vull, com he aconseguit fins ara, acabar totes les curses a les quals prenc part, crec que cal que sigui molt conscient que el meu objectiu  no ha de ser acabar per sota de les 4h.
Essent molt realista la fita ha de ser acabar entre 4 i 5h, dossificar, escoltar més el cos i evidentment gaudir més de cada marató. No fer el paleto i anar ara a baixar mitja hora, més tard a baixar de 4 i a costar-se a 3h.
Només els que no fan servir el cap poden pretendre en un any fer el superman i assolir fites que molta gent assoleix després de molts km correguts. piano, piano.